Kırmızı Et Nasıl Saklanır?
Et ürünleri saklanacağı sırada porsiyonlara ayrılmalıdır. Porsiyonlara ayırmış olduğunuz etleri buzdolabı poşetine koyabilir, yağlı kağıda ya da streç filme sarabilirsiniz.
Eğer ki sarmak istemiyorsanız, sarmak yerine etleri kapaklı plastik, cam ya da çelik kaplara koyabilirsiniz. Fakat kapağının hava almayacak bir şekilde kapalı olduğundan emin olmalısınız.
Etleri kısa zaman içerisinde kullanmak istiyorsanız, buzluk yerine buzdolabında saklayabilirsiniz.
Bonfile, kuşbaşı, biftek gibi parçaları buzdolabında 3-5 gün, sakatat ve kıymaları ise 2 ay kadar bir süre buzdolabında saklayabilirsiniz.
Kemikli etler ise öncelikle küçük parçalara ayrılmalı, streç filme sarılmalı, sonrasında buzdolabı poşetine konulmalıdır. Kemikli etler hava almayacak şekilde buzluk kısmında saklanabilir.
Çiğ ve pişmiş etler farklı kaplarda saklanmalı, birbiri ile temas ettirilmemelidir.
Köfteler pişmeden hemen önce porsiyonlara ayrılmalı ve poşetlenmelidir. Daha sonra poşetler halinde saklanabilir.
Pişmiş Olan Etler Nasıl Saklanır?
Pişmiş etlerin saklama süresini 3 günü geçirmemek gerekir. Eti pişirdikten sonra saklama kaplarına konulmalı ve buzdolabında 2 gün saklanmalıdır. 2-3 günün sonrasında pişmiş olan et kesinlikle tüketilmemelidir.
Kırmızı Et Ne Kadar Süre Saklanır?
Kırmızı et, derin dondurucuda ortalama olarak 6 ay kadar bir süre saklanır. Daha öncesinde bahsettiğimiz gibi eti saklarken hava almadığından emin olmak gerekir. 6 ay geçtikten sonra, et tüketilmemelidir.